Informatikai, programozási verseny

Január 8.-á indul a kódtörő verseny

Informatikai, programozási verseny

@akos | 17 posts |
2018.Jan.07
ENIGMA
Pannon Enigma

A Pannon Egyetem Informatikai Karával közösen versenyt hirdettünk, elsősorban általános iskolai diákoknak

A Pannon Egyetem Informatikai Karával közösen versenyt hirdettünk, elsősorban általános iskolai diákoknak, de várunk, bárkit, aki szeretne velünk játszani a következő húsz hétben. A játék alaptörténete a Második Világháborúban játszódik, méghozzá 1942-ben, amikor a német tengeralattjárók el akarták zárni Nagy-Britanniát a külvilágtól úgy, hogy vadásztak a szövetséges hajókra. Segítségükre volt egy –akkoriban újdonságnak számító – titkosító gép, az ENIGMA. Az angolok Alan Turing segítségével feltörték a kódokat és megvédték hazájukat, és így egész Európát.

Ezeket az időket megidézve, a játékban egy kódot kell feltörni, méghozzá úgy, hogy a kéthetente megjelenő feladatok megoldásával egy megoldó kulcshoz lehet eljutni, amivel fel lehet törni az interneten elhelyezett PANNON ENIGMA-t (természetesen a mit és hol is el van rejtve a rejtvényben).

 

A feladatokat egyetemi oktatók és általános iskolai pedagógusok dolgozták ki figyelve arra, hogy „könnyebb” és „nehezebb” rejtvények is szerepeljenek a feladatokban, de vigyázva arra, hogy a diákok minden egyes feladványban tanuljanak valami újat, használják más tárgyakból szerzett ismereteiket vagy használják a számítógép adta lehetőségeket.

 

A verseny fődíja a tudás megszerzése és a játék, de azért számtalan díj is várja a kódtörőket Fődíjnak pedig a szervezők egy Apple számítógépet ajánlanak fel.

 

A kódtörő játék egy rendezvénnyel zárul, amit 2018. Június 2.-án tartanak a Pannon Egyetem aulájában.

 

Minden további információ itt megtalálható: Enigma Programozási verseny